همانطور که از اسم شکر قهوه ‌ای مشخص است، این شکر رنگی سرخ یا قهوه‌ ای دارد و مانند شکر سفید از نیشکر یا چغندر قند تهیه می‌شود. شکر قهوه‌ای در واقع شکری است که به صورت ناکامل و نیمه پالایش شده و به همین دلیل هنوز شیره قند را در خود دارد و به دلیل دارا بودن ملاس رنگ آن قهوه‌ای می‌شود. شکر قهوه ‌ای حاوی ۵ درصد ملاس، مقدار کمی کلسیم، پتاسیم و آهن است، به همین دلیل مواد مغذی آن بیشتر و بهتر از قند سفید یا شکر سفید است.

 

تفاوت شکر قهوه ای و شکر سفید

شکر قهوه‌ ای و شکر سفید هر دو از پالایش نیشکر به دست می‌آیند، با این تفاوت که شکر قهوه‌ای نوعی ساکارز است که به دلیل دارا بودن شیره یا همان ملاس، رنگی قهوه‌ای دارد. شکر قهوه ‌ای حاوی کلسیم، پتاسیم و آهن است، به جز این مورد باید اشاره کرد که شکر قهوه‌ای کالری کمتری نسبت به شکر سفید دارد.

 

فواید شکر قهوه‌ ای

از جمله فواید شکر قهوه‌ای می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱. درمان دردهای قاعدگی

یکی از خواص شکر قهوه ای درمان دردهای قاعدگی است. ترکیب شکر قهوه‌ای به همراه چای، زعفران و زنجبیل می‌تواند دردهای شدید قاعدگی را به سرعت کاهش داده و باعث منظم شدن چرخه قاعدگی شود.

 

۲. افزایش انرژی

یکی از فواید شکر قهوه ای بالا بردن سطح انرژی است. همانطور که می‌دانید شکر سفید باعث افزایش ناگهانی سطح انرژی می‌شود، اما این انرژی به همان سرعت نیز افت می‌کند. شکر قهوه‌ای به دلیل دارا بودن مواد معدنی بیشتر نسبت به شکر سفید، جایگزین بهتری برای استفاده در وعده صبحانه است. این ماده غذایی با دارا بودن مقادیر مناسبی کربوهیدرات ساده انرژی را افزایش داده و در طول روز شما را شاداب نگه می‌دارد.

 

۳. چاقی و کنترل وزن

یکی از خواص شکر قهوه ای کنترل چاقی است. شکر قهوه‌ای به دلیل دارا بودن ملاس باعث افزایش متابولیسم بدن می‌شود.

 

4. شکر قهوه ای و دیابت

معمولا به افراد دیابتی گفته می‌شود که می‌توانند به جای شکر سفید از شکر قهوه ‌ای استفاده کنند. این تجویز به دلیل آن است که در باور عموم مردم، شکر قهوه‌ای کالری کمتری نسبت به شکر سفید داشته و در عوض مواد مغذی و معدنی آن بیشتر است. باید توجه داشت که شکر قهوه‌ای و شکر سفید هر دو از نیشکر یا چغندر قند تهیه می‌شوند به همین دلیل ماهیت آن‌ها یکی است. همانطور که اشاره کردیم شکر قهوه‌ای کالری کمتری نسبت به شکر سفید دارد اما باز هم باعث افزایش قند خون می‌شود و مصرف زیاد آن در افراد دیابتی ممکن است باعث بروز مشکلات و تشدید بیماری شود. شکر قهوه‌ای برای افراد مبتلا به دیابت می‌تواند انتخاب مطمئن‌تر و جایگزین بهتری نسبت به شکر سفید باشد اما پیشنهاد می‌کنیم افراد دیابتی از شکر قهوه‌ای نیز با احتیاط و به صورت کنترل شده استفاده کنند.

 

5. شکر قهوه ‌ای و درمان سریع سرماخوردگی

شکر قهوه‌ ای در طب سنتی به عنوان دارویی برای درمان سریع سرماخوردگی و آسم استفاده می‌شود. وجود ملاس در این نوع شکر باعث از بین رفتن خلط سینه و درمان گلو درد می‌شود. برای درمان سریع سرماخوردگی با شکر قهوه‌ای می‌توانید به روش زیر عمل کنید :

- شکر قهوه‌ای را به یک لیوان آب در حال جوشیدن با پودر زنجبیل یا زنجبیل تازه، اضافه کنید. اجازه دهید دمنوش کمی روی شعله بماند و غلیظ‌‌‌‌ تر از حالت مایع شود. بعد از آن دمنوش را وقتی هنوز داغ است میل کنید. مصرف روزانه و مرتب این دمنوش می‌تواند در کمتر از ۲ روز گلودرد و سرماخوردگی را درمان کند.

 

6. درمان نفخ نوزادان

یکی از خواص شکر قهوه ای درمان نفخ نوزادان است. شکر قهوه‌ای گزینه‌ای بسیار مناسب برای درمان نفخ به‌خصوص در نوزادان است. البته پیش از استفاده از درمان نفخ با شکر قهوه‌ای برای نوزادان حتما با پزشک مشورت کنید. اگر نوزاد شما مدام دچار دل‌ درد می‌شود، حدود یک قاشق چایخوری شکر قهوه‌ای مرغوب را با در یک بطری آب‌ گرم حل کرده و در شیشه شیر به نوزاد بدهید. این کار کمک می‌کند تا دل درد نوزاد در طول شب تسکین یافته و خواب آرامتری داشته باشد.

 

7. درمان مشکلات گوارشی

یکی از خواص شکر قهوه ای درمان مشکلات گوارشی است. ممکن است برخی از افراد با خوردن شیرینی‌هایی که حاوی شکر سفید است دچار معده درد، نفخ یا یبوست شوند. جایگزین کردن شکر قهوه‌ای به جای شکر سفید برای پخت شیرینی و کیک‌های خانگی می‌تواند به هضم راحت‌تر غذا و جلوگیری از بروز نفخ و یبوست کمک کند.

محصولات مرتبط

29,000 تومان

ارسال نظر