1- منبع سرشار آنتی اکسیدان
این نوشیدنی حاوی آنتیاکسیدان های قوی است و میتواند به محافظت در مقابل بیماریها نیز کمک کند. کامبوجا با داشتن خاصیت آنتیاکسیدان به کاهش التهاب و خطر ابتلا به بیماری کمک میکند. همچنین با توجه به خاصیت سمزدایی بهصورت بالقوه خطر ابتلا به انواع سرطان را کاهش میدهد.
هر یک از ما به طور مداوم میزبان آنتیاکسیدان و رادیکالهای آزاد در بدن خود هستیم. سبک زندگی ناسالم با فست فود، تکیهبر دارو و قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی و آلایندههای زیستمحیطی عاملی برای گسترش رادیکالهای آزاد است. مصرف این نوشیدنی میتواند توازن را برقرار میسازد.
بخش تحقیقات دانشگاه لاتویا در سال 2014 اعلام کرد که کامبوجا میتواند با توجه به ویژگیهای اصلی سمزدایی، افزایش انرژی و افزایش ایمنی در حفظ سلامت و بهبود آن بسیار مؤثر باشد.
2- پشتیبان روده سالم
شربت کامبوجا با خاصیت آنتیاکسیدانی، دستگاه گوارش شما را از رادیکالهای آزاد محافظت میکند.
3- کمک به افزایش سلامت روان
کامبوچا میتواند از ذهن شما محافظت کند. این نوشیدنی حاوی ویتامینهای مفید گروه B بهویژه B12 است که با بهبود سطح انرژی و تمرکز سلامت روان را افزایش میدهد. البته سلامت جسم در سلامت روان نیز نقش دارد.
خاصیت مفید دیگر، توانایی تنظیم ارتباط بین روده و مغز است که باعث پیشگیری و یا به حداقل رساندن اثرات اضطراب و افسردگی در افرادی که در شرایط کاری نامناسب فعالیت دارند میشود.
4- بهبود سلامت ریه
از نوشیدنی کامبوجا می توان بهعنوان یک روش درمان بیماریهای ریوی ازجمله سیلیکوزیس نام برد.
5- عامل ضد باکتری قدرتمند
استفاده از شربت کامبوجا باعث از بین رفتن باکتریهای مضر بیماریزا میشود. در مطالعات دانشگاهی اخیر، کامبوجا اثر ضد باکتریایی خود در برابر استاف، اشریشیا کلی، شیگلا، کامپیلوباکتر و سالمونلا نشان داده است.
6- حفظ و بازسازی کبد
وظایف متعدد کبد آن را به یک عضو بسیار حیاتی و مهم تبدیل ساخته است. تمام خون برگشتی از دستگاه گوارش که حاوی مواد غذایی است ابتدا به کبد میرود. بنابراین تمام غذایی که ما میخوریم در کبد پردازش میشود. آنتیاکسیدان موجود در کامبوجا در حفظ و بازسازی کبد مفید است.
چه کسانی نباید کامبوجا مصرف کنند ؟
گرچه مصرف کومبوچا کاملا بی خطر است، اما احتمال دارد در برخی افراد می تواند عوارضی ایجاد کند. درصورتی که شما جز یکی از گروه های زیر هستید قبل مصرف با پزشکتان مشورت کنید:
افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف (مبتلا به سرطان، بیماری کلیوی، HIV)
افرادی که داروی خاصی مصرف می کنند
افراد مبتلا به عفونت شدید دهان و دندان
افراد حساس به اثرات کافئین
زنان باردار و یا شیرده
نوشیدنی کامبوچا معمولاً با چای سیاه یا سبز درست می شود که هر دو حاوی کافئین هستند. اگرچه این نوشیدنی کافئین کمتری نسبت به چای دم کرده سنتی دارد، افراد حساس به اثرات کافئین در صورت مصرف بیش از حد ممکن است احساس اضطراب یا دلهره داشته باشند. شما می توانید به صورت خانگی اقدام به تهیه این نوشیدنی کنید.
نکته:
کامبوجای صنعتی ممکن است فاقد برخی خواص بالا بوده و بهدلیل دارا بودن گاز مضراتی داشته باشد.